Om studierna

Hittills har tre olika studier presenterats; en blåsstudie, en skådespelarstudie och en attitydundersökning.

Blåsstudie

Resultatet från blåsstudien presenterades vid en pressträff på Tele2 Arena den 13 april 2016. Studien genomfördes bland 3287 besökare vid åtta olika matcher under perioden april-oktober 2015, då AIK, Djurgården och Hammarby spelade herrallsvenska matcher. Promillenivån mättes bland besökare på sex olika områden på respektive arena, inklusive hemmaklack, bortaklack och familjeläktare.

Läs mer om resultatet

Skådespelarstudie

Den 11 maj 2016 presenterades resultatet från en skådespelarstudie som STAD genomfört. Skådespelare hade agerat kraftigt berusade och sedan försökt komma in på Tele2 Arena och Friends Arena i samband med att AIK, Djurgården och Hammarby spelat herrallsvenska matcher. I studien undersöktes även möjligheten för de ”kraftigt berusade” skådespelarna att köpa alkohol på krogarna utanför arenorna, och i kioskerna och barerna inne på arenorna.

Läs mer om resultatet

Attitydundersökning

En attitydundersökning har genomförts bland allmänheten kring attityder och inställning till alkohol och fotboll. Den visar att det finns ett stort stöd från allmänheten för arbetet inom ramen för Fotboll utan Fylla. Att skapa en ännu bättre fotbollsupplevelse genom att minska andelen kraftigt berusade personer på läktaren är något de allra flesta ställer sig bakom.

Läs mer om resultatet